27 Kasım 2009 Cuma

Selamünaleyküm mahiyetinde

Efendim; yıllarca arkadaşlarımın açıp bir narrator edasıyla yazdıkları blogları takip ettikten sonra kendi kendime "Ulan benim neyim eksik? Aslında ben de zaman zaman görmüş geçirmiş bulunduğum, maruz kaldığım enstantaneler silsilesini eş dostla paylaşabilirim!" dedim ve "İçimdeki Ahmet Altan'ı çıkaracağım!" mottosuyla bu blogu açmaya karar verdim (Fakat sizi temin ediyorum ki, kendisi gibi "Toscana'da dağ eteğinde taştan bir ev içinde barış havasında sevişmek istiyorum" tarzında cümleler kurmayacağım). Nedir burada bir nevi paylaşacağım? Gün içimde başımdan geçen çılgın bir vaka, duygulandığım veya öfkelendiğim zaman içimdeki hissiyatı tasavvur edecek bir not, takdir yahut lânet getireceğim güncel bir siyasi mesele, gün içinde elime ulaşan ifşa edilesi bir fotoğraf; kısacası duruma göre herşey paylaşılabilir.

E peki neden "Komiklik şakalar..." ? Çünkü koca bir şakanın içinde yaşıyoruz. Kanımca yer yer şahit olduğumuz ve epic fail bir olay da koca bir şaka, bizi derinden sarsabilecek üzücü bir hadise de belki de beklenmemişliğinden koca bir şaka, iniş ve çıkıştan ibaret olan şu ahir ömrün inişten çıkışa, çıkıştan inişe geçtiğimiz her anı bizim için koca bir şakadan ileri geliyor. Fakat bu vecizeyi başlık yapmamda en büyük faktörün Cem Yılmaz olduğunu söylemeliyim (gerçi söylememe gerek yoktur ama (: ). Neyse ki başlığı değiştirebiliyoruz, ayarlarda gördüm. Yarın öbürgün geçirilmesi olası ruhsal devinimlerim sonucu bir baktım ki emo olmuşum, yahut gevşeğin teki, yahut başka birşey; o başlık değişmiş. Hiç belli olmaz.

İlk not için bile uzun oldu gerçi, burada bitireyim de sonra devam edeyim. Daha neler yazıp, ne fotoğraflar koyacağım neler... Beni yakın arkadaş belleyen herkes, maalesef bu blogun açılmış olmasından mütevellit risk grubunda yer almaktadır.

Velhasılkelâm, selamünaleyküm! (:

1 yorum:

  1. Aleykümesselam maliyetinde;
    kuzencim hayırdır ne işlerle meşgusün:D:D

    YanıtlaSil